Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

На Рівненщині малий бізнес сплатив понад 192 млн грн єдиного податку

опубліковано 09 березня 2023 о 08:08

Головне управління ДПС у Рівненській області повідомляє, що у січні – лютому 2023 року малий бізнес Рівненщини сплатив до бюджетів територіальних громад  краю 192,2 млн грн єдиного податку, що на 11 млн грн перевищує очікувані надходження.

Прихильниками спрощеної системи оподаткування є переважно приватні підприємці, тож значна частина сплаченого єдиного податку – їхній внесок. За два місяці поточного року вони перерахували на розвиток своїх громад 148,8 млн грн цього платежу.

Юрособи, які перебувають на спрощеній системі оподаткування, сплатили за цей період 25,7 млн грн єдиного податку. Сільськогосподарські товаровиробники, а це четверта група спрощенців, поповнили місцеві бюджети на  17,7 млн грн єдиного податку.

Варто зазначити, що єдиний податок – платіж, який спрямовується в повному обсязі до місцевих скарбниць. Відтак територіальні громади можуть його використовувати для розвитку своєї інфраструктури. До того ж у місцевих бюджетах надходження єдиного податку – друге за важливістю джерело наповнення дохідної частини.