Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Зі зразком заяви про отримання довідки про відсутність заборгованості можна ознайомитися на субсайті ГУ ДПС у Рівненській області

опубліковано 14 березня 2023 о 08:21

ГУ ДПС у Рівненській області нагадує платникам податків, що Порядок надання довідки про відсутність заборгованості з платежів, контроль за справлянням яких покладено на контролюючі органи, затверджено наказом Міністерства фінансів України від 03.09.2018 №733.

Для отримання Довідки платник податків подає відповідну заяву за вибором:

- у паперовій формі - до центру обслуговування платників за основним місцем обліку такого платника або до відповідного контролюючого органу, уповноваженого здійснювати заходи з погашення податкового боргу. Якщо заяву подано до ЦОП, її передають до відповідного контролюючого органу, уповноваженого здійснювати заходи з погашення податкового боргу;

- в електронній формі – на адресу уповноваженого органу через приватну частину «Електронного кабінету» з дотриманням вимог Законів «Про електронні документи та електронний документообіг», «Про електронні довірчі послуги». При цьому вхід до приватної частини Електронного кабінету здійснюється після ідентифікації особи із використанням кваліфікованого електронного підпису.

Електронні форми Заяви за ідентифікатором форми J1300306 (для юридичних осіб) і F1300306 (для фізичних осіб) та Довідки за ідентифікатором форми J1400306 (для юридичних осіб) і F1400306 (для фізичних осіб), розміщені на вебпорталі ДПС за посиланням: Головна/Електронна звітність/Платникам податків про електронну звітність/Інформаційно-аналітичне забезпечення/Реєстр форм електронних документів (перелік сервісних запитів) для юридичних осіб, Реєстр форм електронних документів (перелік сервісних запитів) для фізичних осіб.

Звертаємо увагу, що зі зразком заяви про отримання довідки про відсутність заборгованості та бланком для заповнення можна ознайомитися на субсайті Головного управління ДПС у Рівненській області  у розділі  Діяльність/ Адміністративні послуги (https://rv.tax.gov.ua/diialnist/mistsya-nadannya-administrativnih-poslu/).