Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Бізнес Рівненщини сплатив  12,7 млн грн податкового боргу

опубліковано 21 березня 2023 о 13:57

В ГУ ДПС у Рівненській області інформують, що впродовж січня-лютого 2023 року в рахунок погашення податкового боргу до зведеного бюджету надійшло 12,7 млн гривень.

Таких результатів вдалося досягти завдяки проведенню комплексу дій, спрямованих на скорочення податкового боргу. Зокрема, податківцями проводиться як роз’яснювальна робота з платниками (в телефонному режимі, при наданні адміністративних послуг), так і вживаються відповідні заходи, передбачені Податковим кодексом. Так, за два місяці поточного року описано майна в податкову заставу по 120-ти суб’єктах господарювання, направлено 46 позовів до суду щодо надання дозволу на погашення податкового боргу за рахунок готівкових (безготівкових коштів) юридичних осіб на суму 17,2 млн грн, стягнуто коштів в погашення податкового боргу з банківських рахунків 0,2 млн грн; направлено 2 позови до суду щодо надання дозволу на погашення податкового боргу за рахунок заставленого майна боржника на суму 0,3 млн грн, стягнуто податкового боргу за виконавчими документами 1,2 млн гривень.

В Головному управлінні ДПС у Рівненській області звертають увагу платників податків, що податковий борг – це не тільки приватна справа окремого платника, це проблема загальнодержавного значення, оскільки податковий борг є тими грошима, які не надійшли до державного та місцевих бюджетів та не зможуть бути використані для здійснення вкрай важливих бюджетних видатків. Особливо це актуально сьогодні, в період  воєнного стану, коли кожен повинен забезпечувати фінансову сторону життєдіяльності держави і наповнювати бюджет, підтримувати Збройні Сили України.

Закликаємо суб’єктів господарювання провести звірку за платежами, перевірити відсутність (наявність) податкового боргу та вчасно сплатити податки, щоб максимально підтримати роботу економіки, фінансову стабільність країни та забезпечити надходження коштів до бюджетів усіх рівнів.