Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Податковий борг до 3060 гривень - без вручення вимоги

опубліковано 31 березня 2023 о 08:36

В Головному управлінні ДПС у Рівненській області нагадують платникам податків, що у разі наявності у них податкового боргу, сума якого перевищила 3060 гривень, податковий орган вручає податкову вимогу та застосовує заходи стягнення податкового боргу.  Окрім того, майно боржника передається в податкову заставу.

Саме з податкової вимоги платник податків має можливість дізнатися про факт виникнення грошового зобов’язання та права податкової застави, розмір податкового боргу, який забезпечується податковою заставою, обов’язок погасити податковий борг і можливі наслідки його непогашення в установлений строк.

Тож платники із сумою боргу до 3060 гривень, які не отримали податкової вимоги, можуть навіть і не знати про його наявність та накопичувати борг за рахунок штрафних санкцій, які застосовуються за несвоєчасну сплату податків.

Аби не відчувати дієвість на собі заходів стягнення, вжиття яких передбачене законодавчими актами, звертаємось до платників з проханням самостійно стежити за наявністю чи відсутністю боргу та своєчасно сплачувати визначені суми податкових зобов’язань.

Детальніше про суму заборгованості, вид податку та підстави виникнення податкового боргу платник податків може дізнатись скориставшись сервісом  Електронний кабінет (https://cabinet.tax.gov.ua/), або ж звернувшись за телефонами до фахівців управління по роботі з податковим боргом Головного управління ДПС у Рівненській області за місцем реєстрації як платника податків. Номери телефонів розміщені в рубриці «Контакти» на субсайті територіальних органів ДПС у Рівненській області за посиланням https://rv.tax.gov.ua/kontakti/.

Крім того,  переліки боржників направляються щомісяця до  територіальних громад, де також є можливість перевірити наявність у себе податкового боргу.

Довідково: станом на початок березня  поточного року на Рівненщині з сумою боргу до 3060 гривень налічується 362 боржники-юридичні особи, що мають у сумі боргів на 0,3 млн гривень. Значно більше боржників серед фізичних осіб – 61923. Вони заборгували державі  21,4 млн гривень.