Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Завдяки електронним сервісам ДПС, платники, у режимі реального часу, можуть отримати доступ до особистої інформації

опубліковано 31 березня 2023 о 08:41

В Головному управлінні ДПС у Рівненській області звертають увагу платників податків, як юридичних, так і фізичних осіб, що подання звітності засобами телекомунікаційного зв’язку дозволяє вирішити чимало питань. Зокрема, використання Електронного кабінету значно полегшує спілкування з податковою службою, адже сервісом можна скористатись цілодобово, як з персональних комп’ютерів, так і з смартпристроїв.

Щоб працювати в Е-кабінеті, немає потреби встановлювати додаткове програмне забезпечення, для цього достатньо лише скористатися електронним підписом.

За допомогою цього сервісу можна сформувати та надіслати до органів ДПС електронні документи, запити на отримання інформації, заяви для реєстрації платниками окремих податків. Також, платник, у режимі реального часу має можливість отримати доступ до особистої інформації, а саме отримати відомості про суми отриманих доходів і утриманих податків, стан поданої звітності тощо.

Також для представників бізнесу подання податкової звітності в електронному вигляді має багато суттєвих переваг. Звітність, сформовану за допомогою спеціальних програм можна передати в електронному вигляді до податкової служби всього за декілька хвилин. Таким чином платники економлять свій час, кошти на придбання бланків звітних документів, отримують гарантію автоматичної перевірки підготовлених документів на наявність арифметичних помилок та оновлення версій форматів документів, які є підставою для нарахування і сплати податків.

Вхід до «Електронного кабінету» здійснюється за адресою: https://cabinet.tax.gov.ua/  а також через  веб-портал Державної податкової служби України http://tax.gov.ua.