Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Майбутнім підприємцям розповіли про системи оподаткування

опубліковано 21 квітня 2023 о 08:16

Днями фахівці Головного управління ДПС у Рівненській області долучились до он-лайн конференції з питань організації автомобільних перевезень, яка проводилась на базі Рівненського автотранспортного фахового коледжу.

В ході заходу студенти, викладачі навчального закладу, податківці та фахівці банківської сфери обговорили актуальні питання щодо здійснення підприємницької діяльності у сфері організації перевезень та управління на автомобільному транспорті.

Зокрема, заступник начальника відділу інформаційної взаємодії ГУ ДПС у Рівненській області Тетяна Вакольчук розповіла про особливості здійснення діяльності суб’єктами господарювання на різних системах оподаткування.

Студентів цікавили питання як зареєструватись підприємцем, які податки та у які терміни необхідно сплачувати, який порядок сплати єдиного внеску на загальнодержавне соціальне страхування, як оподатковуються доходи найманих працівників та інші питання.

Зацікавила студентів й інформація про дистанційний формат спілкування з податковою службою, особливо можливість отримувати актуальну інформацію про податкове законодавство, діяльність ДПС через соцмережі та сервіси податкової служби, серед яких найбільш популярним є «Електронний кабінет платника податків». 

Наприкінці заходу викладач коледжу – голова циклової комісії «Транспортні технології» Василь Груба подякував учасникам конференції за змістовну дискусію та зазначив, що проведення таких заходів дозволяє поліпшити практичну складову освітнього процесу та надає можливість студентам реалізувати набуті знання у майбутній професійній діяльності.