Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Черговий сеанс телефонного зв’язку «гаряча лінія» провели податківці Рівненщини    

опубліковано 09 травня 2023 о 13:35

В Головному управлінні ДПС у Рівненській області відбувся черговий  сеанс «гаряча лінія» на тему «Нарахування та сплата місцевих податків і зборів, рентних платежів та екологічного податку». На запитання платників відповідала начальник відділу адміністрування рентної плати, екологічного податку,  місцевих податків і зборів з юридичних осіб, розгляду звернень Тетяна Щебря.

Під час «гарячої лінії» дозвонювачі цікавилися  змінами форм податкової звітності з майнових податків та місцевих податків і зборів.

Тетяна Щебря роз’яснила основні зміни, які внесені до форм податкової звітності з податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, плати за землю, транспортного податку та туристичного збору.

В ході спілкування платники отримали відповіді на питання щодо  нарахування та сплати екологічного податку суб’єктом господарювання, який використовує дизельний генератор під час відсутності електроенергії у період воєнного стану. Податківець зазначила, що у суб’єкта господарювання – власника дизельного генератора, який використовується під час відсутності електроенергії у період воєнного стану та класифікується за кодом 8502 згідно з УКТ ЗЕД, не виникають податкові зобов’язання з екологічного податку.

Також посадовець звернула увагу платників на зміни у порядку заповнення реквізиту «Призначення платежу» платіжної інструкції під час сплати податків, зборів, єдиного внеску на загальнообов’язкове соціальне страхування, наголосивши, що з 01 липня 2023 року необхідно використовувати виключно структурований формат реквізиту «Призначення платежу», який включає заповнення тільки двох обов’язкових полів, а саме «Код виду сплати» та «Додаткова інформація запису» .

.