Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

На розвиток територіальних громад землевласники Рівненщини спрямували понад 195 млн грн земельної плати

опубліковано 17 травня 2023 о 13:50

Упродовж січня - квітня цього року платники податків Рівненської області сплатили до місцевих бюджетів 195,7 млн грн плати за землю. Це перевищило  надходження відповідного періоду минулого року на 52,7 млн гривень, або на 36,4 відсотка. Про це повідомив в. о. начальника Головного управління ДПС у Рівненській області Андрій Троцко

Більша частина цього платежу – внесок юридичних осіб. Адже вони перерахували з початку року 174,5 млн грн плати за землю, що на 37,6 млн грн більше, ніж за чотири місяці минулого року.

Фізичні особи поповнили скарбниці місцевих громад, сплативши 24,2 млн грн плати за землю. Це на 14,6 млн грн більше, ніж у січні-квітні 2022 року.

Звертаємо увагу, що ДПС України розроблено новий сервіс – «Калькулятор податку на майно». Він надає можливість громадянам самостійно здійснювати на вебпорталі ДПС розрахунок, зокрема, сум плати за землю з фізичних осіб. «Калькулятор податку на майно» розміщено на вебпорталі Державної податкової служби України (https://tax.gov.ua) у блоці «Е-СЕРВІСИ».