Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Ризикові  суб’єкти господарювання  - у полі зору податківців

опубліковано 18 травня 2023 о 14:38

На сьогодні робота підрозділів управління податкового аудиту спрямована на поліпшення ефективності організації контрольно-перевірочної роботи та забезпечення надходжень до бюджету в умовах обмежених можливостей повноцінної реалізації податкового контролю (з урахуванням норм діючого законодавства).  Аудитори податкової служби працюють в умовах обмежень, пов’язаних із  військовим станом та карантином. У зв’язку з цим, основну роботу зосереджено  на аналітичній роботі та відпрацюванні  ризикових  суб’єктів господарювання, які декларують незначні виторги  в обігу підакцизних товарів та питань правомірності заявленого до відшкодування з бюджету ПДВ. 

Зокрема, з початку року підрозділами податкового аудиту ГУ ДПС у Рівненській області було охоплено контрольно-перевірочними заходами  259 суб’єктів господарювання. За результатами встановлених в ході таких перевірок порушень податкового законодавства, донараховано до бюджету грошових зобов’язань у сумі 12,8  млн гривень. Надійшло до бюджету за актами перевірок  11,4  млн гривень. 

За результатами прийнятих у січні-квітні 2023 року податкових повідомлень-рішень по 140 фактичних перевірках, сума узгоджених донарахованих штрафних санкцій склала 5,0 млн гривень. 

Звертаємо увагу платників, що дотримання норм податкового законодавства запобігає штрафним санкціям!