Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Питання оподаткування юридичних осіб розглядали під час сеансу телефонного зв’язку «гаряча лінія»  

опубліковано 19 травня 2023 о 09:56

В Головному управлінні ДПС у Рівненській області відбувся сеанс телефонного зв’язку «гаряча лінія»  з питань оподаткування юридичних осіб та новацій податкового законодавства. На питання дозвонювачів відповідала  начальник управління оподаткування юридичних осіб Ольга Єгорова.

Під час спілкування платники, зокрема, цікавилися питанням за який податковий (звітний) період та в який термін платнику податку на прибуток потрібно подавати Податкову декларацію з податку на прибуток підприємств, якщо в середині року платник переходить на спрощену систему оподаткування. Платнику була надана відповідь, що платник податку на прибуток, у разі переходу на спрощену систему оподаткування в середині року, подає Податкову декларацію з податку на прибуток підприємств за звітний період, що передує кварталу, з якого він переходить на спрощену систему оподаткування, у термін, передбачений п.п. 49.18.2 п. 49.18 ст. Податкового кодексу України – протягом 40 календарних днів, що настають за останнім календарним днем звітного (податкового) періоду.

Чимало запитань стосувалося і особливостей розрахунку мінімального податкового зобов’язання (МПЗ) для юридичних осіб, порядку формування суми сплачених податків, зборів платежів та витрат на оренду земельних ділянок, які повинні бути враховані при обчисленні МПЗ. 

Поза увагою не залишилося і питання зупинення реєстрації податкових накладних в ЄРПН. Під час спілкування Ольга Єгорова обговорила з платниками алгоритм дій підприємств в разі зупинення реєстрації податкової накладної/розрахунку коригування в Єдиному реєстрі податкових накладних та надала рекомендації для  якісного формування пакету документів для подання Таблиці даних платника податку на додану вартість та повідомлень щодо подачі документів про підтвердження реальності здійснення операцій.