Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Цифрова освіта – вимога сьогодення

опубліковано 02 червня 2023 о 09:23

Податківці Рівненщини цього тижня долучились до проєкту «Розвиток спроможності бібліотек – хабів цифрової освіти», який реалізується ВГО Українська бібліотечна асоціація у співпраці з регіональними відділеннями УБА та обласними бібліотеками України за підтримки Програми розвитку ООН («Проект підтримки Дія») та Міністерства цифрової трансформації України. Зазначений проєкт реалізується в 12-ти областях України, серед яких і Рівненщина.

Зокрема, під час онлайн конференції щодо розвитку електронних сервісів, начальник управління  електронних сервісів ГУ ДПС у Рівненській області Ірина Клинова та завідувач сектору організації роботи ЦОП, надання адміністративних послуг та податкових сервісів Галина Крат ознайомили учасників заходу з електронними сервісами податкової служби та розказали про послуги, які доступні для користування на Порталі «Дія».

Так, Ірина Клинова зазначила, що завдяки ефективній співпраці ДПС та Мінцифри платники мають змогу користуватися на Порталі «Дія» такими цифровими послугами як  єМалятко, ID14, цифровий податковий номер, шеринг документів, довідка про доходи. Також на Порталі «Дія» доступні сервіси податкової для фізичних осіб. Платники в розділі «Мої податки» на Порталі «Дія» можуть отримати інформацію про свої податкові дані, стан розрахунків з бюджетом, дані про банківські рахунки, а також мають можливість сплати податків та подання декларацій для ФОП-спрощенців.

Спікери продемонстрували учасникам конференції на прикладах як скористатись зазначеними послугами та відповіли на чисельні запитання щодо електронної взаємодії з податковою службою.