Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

До уваги платників податків! Для оперативного отримання інформації звертайтесь до ЗІР - інформаційного сервісу ДПС

опубліковано 09 червня 2023 о 10:11

ГУ ДПС у Рівненській області звертає увагу платників податків, що на вебпорталі ДПС функціонує Загальнодоступний інформаційно-довідковий ресурс (далі – ЗІР).

ЗІР – це інформаційний сервіс, який надає можливість платникам податків:

- отримати відповіді на запитання щодо оподаткування, єдиного внеску та іншого законодавства, контроль за додержанням якого покладено на ДПС;

- ознайомитись з нормативно-правовими документами, останніми змінами в законодавстві, діючими ставками податків та зборів, податковим календарем та роз’ясненнями щодо отримання електронних довірчих послуг тощо.

Скористатись ЗІР можна через вебпортал ДПС (https://tax.gov.ua/) (вкладка «Загальнодоступний інформаційно-довідковий ресурс») або безпосередньо в Інтернет мережі за адресою: http://zir.tax.gov.ua/.

Звертаємо увагу на функціонування такої послуги в ЗІР, як форми «Зворотній зв'язок», за допомогою якої можливо оперативно отримати від Контакт-центру ДПС відповіді на запитання, що належать до компетенції ДПС.

Крім того, ДПС, орієнтуючись на сучасні технології, постійно вдосконалює сервіси, за допомогою яких надаються інформаційно-довідкові послуги фізичним та юридичним особам, у зв’язку із чим пропонує Вам безкоштовно завантажити мобільні додатки ЗІР на базі Android та iOS: http://m.zir.tax.gov.ua/.

При цьому основна версія ЗІР (комп’ютерна) та її мобільні додатки мають ідентичну кількість розділів та принципи їх функціонування для пошуку інформації.

Крім того, у ЗІР, скориставшись переходом у Viber чи Telegram, можна отримати не лише інформаційно-довідкові послуги від Контакт-центру ДПС, а й надіслати електронного листа із запитанням, яке буде розглянуто у найкоротший час, або отримати допомогу з використання ЗІР від працівника Контакт-центру ДПС.