Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Податківці Рівненщини ознайомили представників територіальних громад з новаціями законодавства

опубліковано 09 червня 2023 о 10:35

Цього тижня фахівці ГУ ДПС у Рівненській області стали учасниками чергової онлайн конференції, проведеної на базі Рівненського регіонального центру підвищення кваліфікації. Посадові особи  органів місцевого самоврядування, депутати місцевих рад та представники податкової служби області обговорили питання щодо наповнення дохідних частин місцевих бюджетів, розширення бази оподаткування та джерел залучення резервів для розвитку громад.

Під час заходу начальник відділу адміністрування податку на майно та місцевих зборів з фізичних осіб Юрій Саверчук та головний державний інспектор управління оподаткування юридичних осіб Тетяна Капітула ознайомили учасників конференції з податковими новаціями, зокрема щодо земельного податку та податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки. Посадовці наголосили, що для успішного розвитку громад необхідно забезпечити стабільні надходження майнових податків до їх бюджетів, зокрема земельного податку, податку на нерухомість, а також єдиного та акцизного податків. Тому, громади мають бути зацікавлені у здійсненні на їхній території прозорої підприємницької діяльності.

Під час заходу було домовлено й надалі підтримувати комунікацію в питаннях повноти сплати місцевих податків і зборів та мобілізації резервів надходжень до бюджетів громад регіону.