Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Про виконання місцевих бюджетів громад говорили під час наради в Рівненській ОВА

опубліковано 07 вересня 2023 о 11:09

На Рівненщині тривають заходи щодо складання економічних стабілізаційних планів та завдань для кожної громади. Цього тижня з ініціативи начальника Рівненської ОВА Віталія Коваля відбулась чергова зустріч керівництва ОВА з керівниками Вараського району та головами територіальних громад.

Так, під час наради податківці, фінансисти, та інші профільні фахівці проаналізували стан виконання місцевих бюджетів громад Вараського району. Розглянули сплату податків та зборів, зокрема, земельного, єдиного, податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, звернули увагу на рентну плату за користування надрами для видобування корисних копалин.

Особливу увагу приділили питанню сплати акцизного податку та проведенню суб’єктами господарювання розрахункових операцій через реєстратори розрахункових операцій (касові апарати).

Як зазначив в.о. начальника ГУ ДПС у Рівненській області Андрій Троцко, норми обов’язкового використання реєстраторів розрахункових операцій сприяють збільшенню надходжень до бюджету, посиленню захисту прав споживачів та створенню рівних і цивілізованих умов ведення бізнесу. Це, у свою чергу, посилює спроможність нашої держави забезпечувати нагальні потреби її захисників та захисниць в умовах воєнного стану та належної соціальної підтримки громадян.

За підсумками наради було дано доручення тергромадам сформувати стратегію оподаткування на наступний рік та активізувати роботу із виведення з «тіні» місцевий бізнес.