Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Про стабілізаційний план та бюджетну дисципліну – під час зустрічі з головами тергромад

опубліковано 08 вересня 2023 о 08:24

Стабілізаційний план та бюджетна дисципліна громад Рівненського району. Про це  йшлося під час чергової наради з керівниками Рівненського району та головами територіальних громад, яка відбулась під головуванням начальника Рівненської ОВА Віталія Коваля.

У нараді взяли участь в.о.начальника ГУ ДПС у Рівненській області Андрій Троцко та начальник управління економічного аналізу Олена Дімітрук.

Під час заходу було проаналізовано надходження до місцевих бюджетів та збір податків.

«Податки з прибутків малого, середнього бізнесу, зокрема агробізнесу – це показник збалансованого управління. Це ті податки, завдяки яким тергромада виживе. Адміністрування таких надходжень під час війни – це стабілізаційна економічна стратегія успішності та фінансової грамотності», - наголосив під час наради Віталій Коваль.

З-поміж іншого значну увагу приділили питанню надходжень податку на доходи фізичних осіб, який  для громад є бюджетоформуючим, звернули увагу на сплату акцизу, також податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, та детінізацію розрахунків у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг.

Як зазначив Андрій Троцко, війна стала неабияким викликом для економіки України, тож кожній громаді необхідно дбати про  розвивати бізнес-середовища. Створення нових робочих місць  суттєво сприятиме наповнює місцевих бюджетів, адже заохотить людей працювати та сплачувати податки в бюджет. Кожен платник має розуміти, що від нього залежить добробут та комфорт громади.

За підсумками наради було дано доручення тергромадам Рівненського району опрацювати, зокрема, питання податкової заборгованості, а також зробити повний аналіз та облік нерухомого майна, що дасть змогу отримати інформацію для нарахування відповідних податкових зобов’язань.