Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Податківці – учасники відеоконференції із циклу «Реформи в державі: роз’яснення фахівця»

опубліковано 18 вересня 2023 о 14:20

Нещодавно податківці Рівненщини прийняли участь у черговій відеоконференції із циклу «Реформи в державі: роз’яснення фахівця», що відбулась в  Рівненській обласній універсальній науковій бібліотеці. 

Зокрема, заступник начальника відділу інформаційної взаємодії ГУ ДПС у Рівненькій області Ірина Матвійчук проінформували учасників заходу про новації податкового законодавства, передбачені Закон України від 30 червня 2023 року № 3219-ІХ «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо особливостей оподаткування у період дії воєнного стану».

Особливу увагу приділили питанню застосування суб’єктами господарювання реєстраторів розрахункових операцій та програмних РРО. Посадовець акцентувала, що виконання вимог законодавства у сферу торгівлі, громадського харчування та послуг, до якого відноситься і Закон «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг», вбереже суб’єктів господарювання від додаткових витрат у вигляді штрафних (фінансових) санкцій. Адже на сьогодні, у зв’язку із прийняттям Закону № 3219-ІХ, відновлено відповідальність за порушення порядку здійснення розрахунків за товари (послуги).

Під час заходу учасників було поінформовано про умови справляння єдиного податку фізичними особами – підприємцями, які до 1 серпня 2023 року  використовували особливості оподаткування, встановлені пунктом 9 підрозділу 8 розділу ХХ «Перехідні положення» Податкового кодексу України,  особливості застосування штрафних санкцій та нарахування пені по єдиному внеску з 01.08.2023. А також про відновлення обов’язкової сплати єдиного податку підприємцями 1-2 груп спрощеної системи оподаткування.

Ірина Матвійчик звернула увагу учасників конференції, що для оперативної комунікації з бізнесом в ГУ ДПС у Рівненській області діє комунікаційна податкова платформа. Саме такий формат співпраці допомагає активізувати комунікацію між податковою службою та представниками інститутів громадського суспільства і бізнес-асоціацій. Крім того, отримати розʼяснення також можна у Контакт-центрі ДПС та за телефонами «гарячих ліній».