Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

На Рівненщині відзначили сумлінних платників аграрної галузі

опубліковано 21 вересня 2023 о 16:53

Сільське господарство є однією з головних галузей в економіці України, при цьому для національного господарства ця галузь є однією з основоположних для розвитку національної економіки – на цьому наголосили учасники засідання «круглого столу» на тему «Основні засади державного регулювання  у сфері ефективного управління господарськими, податковими та соціально-трудовими відносинами в аграрному секторі», що відбувся в Рівненській ОДА.

Також в рамках «круглого столу « відбулось нагородження переможців рейтингу «Сумлінні платники податків  2022» аграрної галузі, який проведено за сприянням Територіального відділення  ВГО АППУ в Рівненській області.

Роль аграрного бізнесу Рівненщини у процесі наповнення державного та місцевих бюджетів залишається вагомою. Так, лише за 2022 рік агроформуваннями Рівненщини сплачено податків в сумі 1,2 мільярда гривень. Відтак, відзнаки отримали 11 с/г підприємств.

Вітаючи переможців рейтингу, в.о.начальника ГУ ДПС у Рівненській області Андрій Троцко подякував платникам за сумлінну сплату податків та підтримку економічного фронту країни. «Сьогодні кожна гривня сплаченого податку, кожне офіційне робоче місце - це реальна допомога ЗСУ та удар по ворогу», - акцентував керівник податкової служби області.

У ході «круглого столу»  представники органів виконавчої влади, органів місцевого самоврядування, суб’єктів господарювання аграрної галузі області, інститутів громадянського суспільства обговорили актуальні для розвитку аграрного сектору питання, зокрема, роль аграрної галузі в стабілізації економіки Рівненщини, основні засади податкового регулювання та ефективного управління податковими відносинами та роль влади у сприянні розвитку аграрного сектору в області.