Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

На Рівненщині встановлено факт здійснення роздрібної торгівлі тютюновими виробами без придбання ліцензії

опубліковано 09 жовтня 2023 о 16:12

Працівниками відділу фактичних  перевірок ГУ ДПС у Рівненській області спільно з працівниками управління контролю за підакцизними товарами, під час проведення контрольно-перевірочних заходів на одному з ринків м. Рівне, виявлено факт здійснення роздрібної торгівлі тютюновими виробами без придбання ліцензії на здійснення роздрібної торгівлі  тютюновими виробами та не проведення розрахункової операції через реєстратор розрахункових операцій. 

За наслідками перевірки було встановлено порушення вимог Законів України від 06.07.1995 р. № 265/95-ВР «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послу» (із змінами та доповненнями) та від 19.12.1995 р. № 481/95-ВР «Про державне регулювання виробництва і обігу спирту етилового, коньячного і плодового, алкогольних напоїв та тютюнових виробів та пального» (із змінами та доповненнями) та  було вилучено з обігу 59 пачок цигарок без марок акцизного податку встановленого зразку. 

За дані дії передбачена фінансова та адміністративна відповідальність згідно чинного законодавства. 

Вкотре звертаємо увагу суб’єктів господарювання на необхідність дотримання вимог податкового законодавства при здійснення торгівлі підакцизними товарами. Даний напрямок роботи знаходиться під постійним контролем органів ДПС.