Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Громади Рівненщини отримали понад пів мільярда гривень за користування і оренду земель

опубліковано 30 жовтня 2023 о 09:46

У січні – вересні поточного року до місцевих бюджетів Рівненської області надійшло 510,4 млн грн плати за землю, цей показник збільшився на 137 млн грн порівняно з надходженнями відповідного періоду  2022 року.

Найбільшу суму земельного податку і орендної плати  сплатили суб'єкти господарювання -юридичні особи. За дев’ять місяці вони перерахували до бюджетів громад понад 410,8 млн грн, а це – плюс  85 млн грн до 2022 року.

Фізичні особи поповнили скарбниці місцевих громад, сплативши майже 99,6 млн грн цього платежу. Сплачена сума на 52 млн грн перевищує показники січня – вересня 2022 року.

Головне управління ДПС у Рівненській області звертається до платників податків з проханням виконувати свої податкові зобов’язання зі сплати майнових податків своєчасно.

Звертаємо увагу, що платники податків мають можливість самостійно провести звірку щодо розрахунків з бюджетом через Електронний кабінет. Щоб стати користувачем електронних сервісів ДПС треба отримати електронний цифровий підпис, зареєструватися на вебпорталі ДПС і в будь-який зручний час переглядати інформацію щодо нарахування та сплати податків із персонального комп’ютера чи гаджета.

Інформацію щодо нарахованих податкових зобов’язань також можна отримати у Центрах обслуговування платників, що діють при державних податкових інспекціях області.