Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Спільна мета – легалізація найманої праці

опубліковано 30 жовтня 2023 о 15:09

Днями у Рівному проведено робочу зустріч представників податкової служби області  та Західного міжрегіонального управління Державної служби з питань праці. В заході взяли участь начальник управління податкового аудиту Головного управління ДПС у Рівненській області Світлана Сава, начальник відділу фактичних перевірок Андрій Філіпчук та Заступник начальника  Західного міжрегіонального управління Державної служби з питань праці Алла Рижа.

В ході спілкування посадовці звернули увагу на дотримання підприємствами законодавства про працю, легалізацію робочих місць, недопущення виплати заробітної плати у розмірі, меншому за встановлений законодавством рівень.

Під час зустрічі Світлана Сава зауважила, що Державна податкова служба застосовує виключно ризикоорієнтовний підхід до планування контрольно – перевірочної роботи, у ході організації заходів контролю податкові органи використовують широкий спектр джерел інформації щодо порушень трудового законодавства. Не останню роль при цьому виконують звернення громадян та повідомлення на чат-бот «StopViolationBot» в месенджері Telegram.

Також було обговорено шляхи співпраці та спільні заходи, які спрямовані на виявлення та усунення порушень у сфері трудових відносин та сплати податків.