Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

На запитання платників відповідали податківці Рівненщини

опубліковано 01 листопада 2023 о 10:22

В Головному управлінні ДПС у Рівненській області відбулася «гаряча лінія» з питань реєстрації та використання безкоштовного програмного рішення від ДПС ПРРО.

На питання додзвонювачів відповідала завідувач сектору організації роботи ЦОП, надання адміністративних послуг та податкових сервісів Галина Крат.

Найбільше запитань від платників стосувались реєстрації РРО.  Посадовець роз’яснила, що реєстрація РРО здійснюється в контролюючому органі за основним місцем обліку суб’єкта господарювання як платника податків.

Для реєстрації РРО суб’єкт господарювання або представник суб’єкта господарювання подає до контролюючого органу заяву про реєстрацію реєстраторів розрахункових операцій за ф. № 1-РРО за ідентифікатором форми J/F1311405 в розділі «Введення звітності» приватної частини Електронного кабінету.

У разі відсутності підстав для відмови в реєстрації РРО посадова особа контролюючого органу не пізніше двох робочих днів з дня надходження реєстраційної заяви за ф. № 1-РРО приймає рішення про можливість реєстрації РРО, формує та резервує фіскальний номер РРО в інформаційній системі ДПС та надсилає до центру сервісного обслуговування інформацію у вигляді довідки про резервування фіскального номера реєстратора розрахункових операцій за ф. № 2-РРО засобами телекомунікацій в електронній формі.

Також платники запитували  про алгоритм дій при направлені Повідомлення за формою № 4-ПРРО з відмітками «початок переведення ПРРО в режим офлайн» та «завершення режиму офлайн».

Галина Крат зазначила, що під час переведення програмного реєстратора розрахункових операцій в режим офлайн одночасно має бути сформоване електронне Повідомлення про проведення розрахункових операцій у період відсутності зв’язку між програмним реєстратором розрахункових операцій та фіскальним сервером за формою № 4-ПРРО.

При цьому, користувачі ПРРО не формують та не направляють до фіскального сервера Повідомлення за ф. № 4-ПРРО, оскільки воно формується автоматично самим ПРРО при переході в режим офлайн/онлайн.

В ході спілкування платники податків отримали фахові відповіді на всі запитання.