Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

На Рівненщині вперше відбулось засідання Конгресу місцевих та регіональних влад при Президентові України

опубліковано 16 листопада 2023 о 16:01

Сьогодні в Рівненській області вперше відбулось засідання членів Конгресу місцевих та регіональних влад при Президентові України.

Понад 150 учасників, зокрема представники Офісу Президента, Уряду, народні депутати, керівництво області, начальники районних військових адміністрацій, голови територіальних громад, правоохоронці та громадськість, обговорили  ряд  важливих питань не тільки для Рівненщини, але і всієї України.

Участь у засіданні взяв в.о.начальника ГУ ДПС у Рівненській області Андрій Троцко.

 «Сьогоднішній захід є важливим не лише для Рівненщини, а й для усієї країни. Маємо унікальну можливість обговорити і поставити всі нагальні питання, які є актуальними в регіоні. Такий новий формат передбачає інтерактив та спільні рішення. Дякую кожному з вас, хто щодня робить свою справу, адже це приносить користь країні і наближає нас до перемоги», – наголосив заступник Керівника Офісу Президента Олексій Кулеба.

Присутні обговорили питання міжмуніципального співробітництва та налагодження партнерства органів місцевого самоврядування для реалізації спільних проектів. Така модель працює  в країнах Європейського Союзу. 

Як зазначив начальник Рівненської ОВА Віталій Коваль, під головуванням якого проходив захід, актуальність налагодження такого співробітництва, серед іншого, пов’язана із необхідністю забезпечення економічного та соціального розвитку громад в умовах перерозподілу так званого «військового» податку на доходи фізичних осіб, який із місцевих бюджетів спрямують до спеціального фонду держбюджету. 

Учасники  засідання приділили значну увагу таким питанням, як хід реалізації на Рівненщині державної ветеранської політики; налагодження міжмуніципального співробітництва територіальних громад;  перспективи підтримки агропромислового комплексу та ряду інших.

Детальніше про засідання – на вебпорталі Рівненської ОДА (https://www.rv.gov.ua/