Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

До державного бюджету надійшло понад 171 млн грн акцизного податку

опубліковано 20 листопада 2023 о 09:05

За десять місяців поточного року платники податків Рівненщини сплатили до державного бюджету 171,1 млн грн акцизного податку з вироблених в Україні підакцизних товарів (продукції). Цей показник перевищив надходження відповідного періоду минулого року на 141,6 млн гривень.

Із сплаченої суми  150,4 млн грн   акцизного податку перерахували виробники тютюнових виробів, а 13,7 млн грн - пивовари області.

Щоб убезпечити себе від споживання неякісного алкоголю, податківці рекомендують споживачам купувати лише легальну підакцизну продукцію та вимагати у продавця фіскальний чек РРО.

Серед умов, які вказують на те, що алкоголь відповідає стандартам якості та перебуває у легальному обігу, - марка акцизного податку встановленого зразка на кожній одиниці продукції та ліцензія у продавця такого товару.

Нагадаємо, що в умовах воєнного стану Державна податкова служба забезпечує контроль за діяльністю суб’єктів господарювання сфери торгівлі, ресторанного господарства та послуг шляхом проведення фактичних перевірок.