Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Податківці Рівненщини продовжують роз’яснювати зміни податкового законодавства

опубліковано 20 листопада 2023 о 09:11

ГУ ДПС у Рівненській області продовжує серію он-лайн навчань щодо розʼяснень основних норм та положень Закону України № 3219, якими внесено низку змін до Податкового кодексу та частково повернуто податкову систему на довоєнний період.

Відкриваючи захід, заступник начальника ГУ ДПС в області Юрій Гурський  висловив слова подяки суб’єктам господарювання за сумлінне виконання податкових зобов’язань у цей надскладний воєнний час. Він зазначив, що на порядку денному два питання: основні норми та положення Закону України від 30 червня 2023 року № 3219-ІХ «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо особливостей оподаткування у період дії воєнного стану», зокрема в частині застосування РРО/ПРРО, часткового повернення податкової системи на довоєнний період та питання щодо електронної взаємодії платників з податковою службою та переваг використання електронних сервісів ДПС.

Він також звернув увагу, що для оперативної комунікації з бізнесом в органах ДПС діють комунікаційні податкові платформи. Адресу електронної скриньки комунікаційної платформи ГУ ДПС в області та телефони «гарячих ліній» розміщено на суб-сайті ГУ ДПС у Рівненській області та на офіційній сторінці у мережі Фейсбук.

В ході вебінару начальник управління податкових сервісів Ірина Клинова розповіла про  новий мобільний застосунок «Моя податкова», який можна завантажити на телефон як на платформі Android, так і iOS. «Моя податкова» - простий і зручний інструмент для отримання електронних сервісів податкової служби для громадян, а також сплати податків з використанням платіжних систем.

Заступник начальника відділу фактичних перевірок Наталія Дицяк ознайомила платників податків з порядком застосування РРО/ПРРО.

Ознайомитись з матеріалами вебінару можна за посиланням (https://www.youtube.com/channel/UC3Yx2cJKGz-mt6L7bQ-w7tQ)