Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Податківці – учасники відеоконференції із циклу «Твоє право»

опубліковано 27 листопада 2023 о 15:55

Нещодавно податківці Рівненщини у партнерстві з Рівненською обласною універсальною науковою бібліотекою провели чергову відеоконференцію із циклу «Твоє право» з питань використання електронних сервісів ДПС платниками податків. 

Спікер заходу - начальник управління податкових сервісів ГУ ДПС у Рівненській області Ірина Клинова ознайомила учасників конференції з мобільним  застосунком від ДПС України «Моя податкова», який відкриває нові можливості для платників податків.

Зокрема проінформувала, що «Моя податкова» є програмним комплексом, що може бути застосованим для будь-якого пристрою, який підтримує операційні системи Android чи iOS із відповідними версіями. Завантажити застосунок «Моя податкова» можна в App Store або Google Play.

Посадовець звернула увагу, що інтерфейс застосунку простий і зручний. Сервіси об’єднані в чотири розділи.

Розділ «Реєстри» надає можливість здійснити: пошук фіскального чека; пошук марки акцизного податку; перегляд даних реєстру платників ПДВ; перегляд даних реєстру страхувальників; перегляд даних реєстру платників єдиного податку.

Розділ «Мої дані» містить базову інформацію про платника податків:  адреса реєстрації

-  наявність обʼєктів оподаткування;  повідомлення про обовʼязок сплатити суму грошового зобовʼязання (ППР).

Розділ «Послуги» дозволяє: отримати відомості про суми виплачених доходів;  подати Податкову декларацію про майновий стан і доходи на податкову знижку; переглянути інформацію про стан розрахунків з бюджетом (наявність податкового боргу, переплат тощо);

сплатити податки; подати Заяву на внесення змін до ДРФО (5 ДР) (наразі функція очікується в наступних оновленнях); подати Облікову картку фізичної особи – платника податків (1ДР) (наразі функція очікується в наступних оновленнях).

Розділ «Повідомлення» містить доступ до перегляду: квитанцій; відомостей з Державного реєстру фізичних осіб – платників податків про суми виплачених доходів та утриманих податків; інформації з Державного реєстру фізичних осіб – платників податків про джерела/суми нарахованого доходу, утриманого та сплаченого податку та військового збору; листів контролюючого органу; інших повідомлень контролюючого органу.

Також Ірина клинова повідомила, що частина сервісів застосунку «Моя податкова» доступна без ідентифікації: перевірка чека, пошук акцизної марки. Інші сервіси доступні після ідентифікації онлайн з використанням файлового або хмарного КЕП будь-якого надавача.

Серед іншого податківець нагадала платникам про сервіс InfoTAX, який дозволяє громадянам та підприємствам отримати доступ до інформації про свої податкові платежі, стан розрахунків та податкову заборгованість. За допомогою цього сервісу користувачі можуть перевірити наявність та суму своїх податкових зобов'язань, отримати детальну інформацію про оплату податків, дати та суми платежів, а також завантажувати звіти та документи, необхідні для податкового обліку.

Наприкінці заходу Ірина Клинова зазначила, що загалом сервіси ДПС є важливим інструментом у сучасному податковому управлінні. Вони забезпечують зручність, швидкість та ефективність у взаємодії між платниками податків та податковими органами, сприяючи покращенню податкової системи в цілому, та порекомендувала платникам долучитись до користувачів електронних сервісів податкової служби.