Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Платники податків Рівненщини сплатили до бюджету країни 9,4 мільярди гривень податку на доходи фізичних осіб

опубліковано 11 грудня 2023 о 09:24

За січень - листопад 2023 року платники податків Рівненщини перерахували до зведеного бюджету 9 млрд 410 млн грн податку на доходи фізичних осіб, що на 1 млрд 778 млн грн, або на 23 відсотки більше, ніж за аналогічний період минулого року. 

За словами в.о начальника ГУ ДПС у Рівненській області Андрія Троцка, із сплаченої суми майже 74 відсотки, або 6 млрд 999 млн грн, отримали місцеві бюджети громад краю.

Якщо порівнювати показники надходжень ПДФО до місцевих бюджетів у  поточному році із надходженнями за січень - листопад 2022 року, то приріст податку на доходи фізичних осіб склав 16,3 відсотка. В абсолютній величині додаткові надходження перевищили 979 млн гривень. 

Нагадаємо, що надходження  ПДФО є надважливими у формуванні  місцевих бюджетів, адже в структурі загальних надходжень він займає позицію лідера та становить до 75 відсотків. Такі ресурси дають можливість розвивати інфраструктуру, будувати, фінансувати необхідні проєкти, покращувати рівень життя мешканців громад. Тому важливо, щоб роботодавці дотримувались вимог трудового законодавства щодо офіційного оформлення працівників та своєчасної виплати заробітної плати на рівні не  менше встановленого законодавством.