Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Щоб не відчувати на собі дієвість заходів стягнення, вжиття яких передбачене законодавством, платникам необхідно  стежити за наявністю чи відсутністю боргу

опубліковано 11 грудня 2023 о 09:41

У Головному управлінні ДПС у Рівненській області нагадують платникам податків, що у разі наявності у них податкового боргу, сума якого не перевищує 3060 гривень, податкова вимога не надсилається. Відповідно такі особи можуть і не знати про наявність заборгованості та її накопичувати за рахунок штрафних санкцій, які застосовуються за несвоєчасну сплату податків. Лише коли сума податкового боргу буде більшою за 3060 гривень, податковий орган вручить податкову вимогу та застосує заходи стягнення податкового боргу, одним з яких є передача майна боржника в податкову заставу. 

Тож вкотре звертаємо увагу платників на те, що  кожен може самостійно  перевірити наявність податкового боргу. Для цього необхідно скористатись електронними сервісами ДПС. Зокрема, отримати інформацію про суму заборгованості, вид податку та підстави виникнення податкового боргу можна через сервіс «Електронний кабінет» (https://cabinet.tax.gov.ua/)  або звернутись до Центру обслуговування платників (https://rv.tax.gov.ua/okremi-storinki/tsentri-obslugovuvannya-platnikiv-poda).

Крім того, користувачі мобільного застосунку «Моя податкова» у розділі «Мої дані» можуть отримати інформацію про  обʼєкти оподаткування, обовʼязок сплатити суму грошового зобовʼязання (ППР) та  стан розрахунків з бюджетом. Цей застосунок - простий і зручний інструмент для отримання електронних сервісів податкової служби для громадян,  а також сплати податків з використанням платіжних систем. Його  можна завантажити на телефони як на платформі Android, так і iOS!  

Тож, аби не відчувати на собі дієвість заходів стягнення, вжиття яких передбачене законодавством, Головне управління ДПС у Рівненській області  закликає платників податків самостійно стежити за наявністю чи відсутністю боргу та своєчасно сплачувати визначені суми податкових зобов'язань.