Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Про результати фактичних перевірок

опубліковано 18 грудня 2023 о 16:25

Головне управління ДПС у Рівненській області регулярно здійснює контроль за дотриманням податкового та трудового законодавства України суб’єктами господарювання, що здійснюють господарську діяльність на території області.

За результатами фактичних перевірок, проведених працівниками ГУ ДПС в області у листопаді 2023 року, виявлено 2 випадки здійснення суб’єктами господарювання розрахункових операцій при продажу товарів (наданні послуг) за відсутності зареєстрованих у встановленому законодавством порядку РРО/ПРРО.

Варто зазначити, що Законом України «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо особливостей оподаткування у період дії воєнного стану» №3219-ІХ від 30.06.2023 внесено зміни до Закону України «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг» №265/95-ВР від 06.07.1995 (із змінами та доповненнями, далі – Закон №265), якими, зокрема, передбачено відновлення відповідальності за порушення вимог Закону №265, вчинені суб’єктами господарювання, починаючи з 01.10.2023.

До того ж, встановлено 14 випадків порушення вимог трудового законодавства, а саме: ст. 24 Кодексу законів про працю України, затвердженого Законом України №322-VIII від 10.12.1971, із змінами та доповненнями (неоформлення трудових відносин з працівниками (найманими особами)). Копії матеріалів фактичних перевірок, в ході яких було виявлено зазначене порушення, були направлені Західному Міжрегіональному управлінню Державної служби з питань праці для притягнення винних осіб до відповідальності.

Головне управління ДПС у Рівненській області наголошує на необхідності добровільного та належного виконання суб’єктами господарювання вимог чинного законодавства України, що є запорукою створення прозорих та справедливих умов для ведення бізнесу.