Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Місцеві бюджети Рівненщині отримали понад 24 мільйона гривень за право торгівлі підакцизними товарами

опубліковано 19 грудня 2023 о 09:18

Як повідомили в Головному управлінні ДПС у Рівненській області, за одинадцять місяців 2023 року за право оптової, роздрібної торгівлі та зберігання підакцизних товарів суб’єкти господарювання Рівненщини сплатили 24,6 млн грн плати за ліцензії, що на 13%, або 2,8 млн грн перевищує надходження відповідного періоду минулого року.

Зокрема, платниками сплачено понад 19  мільйонів гривень за ліцензії на право роздрібної торгівлі алкогольною продукцією та цигарками, 3,4 млн грн - за отримані ліцензії на оптову торгівлю алкоголем, тютюном, спиртом етиловим та пальним. Придбання ліцензій на право зберігання та реалізації пального додало бюджетам 1,7 млн  гривень. 

У  податковій службі області наголошують, що наявність ліцензії на реалізацію – головна умова для продажу будь-якої  підакцизної продукції оптом та у роздріб. ЇЇ відсутність ставить під сумнів якість пропонованої горілчаної продукції чи тютюнових виробів. А це означає, що безліцензійна торгівля спиртним та цигарками може нести загрозу життю і здоров’ю споживачів. Окрім того, безліцензійна діяльність позбавляє бюджет передбачених законом надходжень.