Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

В рамках роботи комунікаційної платформи можна отримати практичну допомогу щодо реєстрації безкоштовного ПРРО від ДПС

опубліковано 09 січня 2024 о 09:42

Податківці Рівненщини звертають увагу суб’єктів господарювання, що в ГУ ДПС у Рівненській області для підприємців, які мають намір працювати з безкоштовним ПЗ ПРРО ДПС, проводяться практикуми по встановленню таких ПРРО.

В ході практикуму працівники ГУ ДПС допоможуть зареєструвати: господарську одиницю,

програмний РРО (касу), касира.

Для цього необхідно мати з собою: електронний цифровий підпис або електронні печатки у кількості, що відповідає кількості касирів, які будуть працювати на ПРРО; телефон, планшет, ноутбук, на який буде встановлюватись ПРРО ДПС.

Записатись до участі у практикумі можна за телефонами (0362) 692-628,   692-566, 063-851-84-94, або залишивши заявку через комунікаційну податкову платформу (rv.ikc@tax.gov.ua/). 

Зокрема, цього тижня, в рамках роботи комунікаційної платформи завідувачка сектору організації роботи ЦОП, надання адміністративних послуг та податкових сервісів ГУ ДПС у Рівненській області Галина Крат надала практичну допомогу платнику податків щодо використання безкоштовного ПРРО від ДПС.

Нагадаємо, що застосування РРО або ПРРО при здійсненні розрахункових операцій є обов’язковим, зокрема, для фізичних осіб – підприємців – платників єдиного податку 2 – 4 групи. Реєстратори розрахункових операцій не є обов’язковими для фізичних осіб – підприємців, які перебувають на І групі спрощеної системи оподаткування, або ж якщо вони здійснюють роздрібну торгівлю на території сіл (з врахуванням певних законодавчих обмежень), проте у такому випадку при здійсненні розрахункових операцій слід застосовувати  розрахункові книжки та книги обліку розрахункових операцій.

Детальніше як працює комунікаційна податкова платформа дивіться у відео

Більше про ПРРО – за посиланням  http://tax.gov.ua/baneryi/programni-rro/.