Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Черговий сеанс телефонного зв’язку «гаряча лінія» провели податківці Рівненщини

опубліковано 10 січня 2024 о 08:42

В Головному управлінні ДПС у Рівненській області відбувся черговий  сеанс «гарячої лінії» щодо адміністрування місцевих податків та рентних платежів. На запитання платників відповідала начальник відділу адміністрування рентної плати, екологічного податку, місцевих податків і зборів з юридичних осіб, розгляду звернень Тетяна Щебря.

Зокрема, під час «гарячої лінії» додзвонювачі цікавилися, чи може платник земельного податку та орендної плати за земельні ділянки державної чи комунальної власності в одній податковій декларації з плати за землю одночасно визначити податкові зобов’язання щодо податку та орендної плати?

Податківець відповіла, що   згідно з наказом Міністерства фінансів України від 14.01.2011 № 11 «Про бюджетну класифікацію» надходження до бюджету земельного податку та орендної плати обліковується за окремими кодами класифікації доходів бюджету. В органах ДПС платнику, який одночасно є платником земельного податку та орендної плати, відкривають окремі інтегровані картки платника для обліку земельного податку та орендної плати. Тому платник, який є одночасно платником земельного податку та орендної плати, має подати до органу ДПС за місцем знаходження земельної ділянки окремо податкову декларацію з плати за землю щодо земельного податку та окремо щодо орендної плати.

В ході спілкування платники отримали відповідь на  питання який орган видає дозвіл на викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря стаціонарними джерелами. А саме, що видача (відмова у видачі) дозволу на викиди здійснюється Міністерством захисту довкілля та природних ресурсів України, обласними, Київською міською державною адміністрацією або через центри надання адміністративних послуг протягом двадцяти робочих днів з дня надходження заяви та документів, необхідних для його видачі.

Також посадовець звернула увагу на зміни у порядку заповнення реквізиту «Призначення платежу» платіжної інструкції під час сплати податків, зборів, єдиного внеску на загальнообов’язкове соціальне страхування, та ознайомила з новаціями в законодавстві щодо рентних платежів та місцевих податків і зборів.