Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Про спрощення взаємодії з податковою службою – під час «гарячої лінії»

опубліковано 11 січня 2024 о 10:00

Основні аспекти подання звітності в електронному вигляді та переваги використання платниками податків електронних сервісів ДПС нещодавно стали темою чергової «гарячої лінії», яку провела  начальник управління податкових сервісів ГУ ДПС у Рівненській області Ірина Клинова. 

Спілкуючись з додзвонювачами, посадовець проінформувала платників про функціонал  Електронного кабінету, використання якого значно спрощує спілкування з податковими органами та заощаджує час на їх відвідування. Ірина Клинова розказала платникам про найпопулярніші сервіси Е-кабінету, зокрема: доступ до особистої інформації, подання звітності, заяв, сервісних запитів, листування з ДПС, доступ до реєстрів (понад 14 реєстрів), сплата податків для громадян та ряд інших.

Вона пояснила, що для роботи у приватній частині електронного сервісу використовується кваліфікований електронний підпис, отриманий у будь-якого Кваліфікованого надавача електронних довірчих послуг або Інтегрована система електронної ідентифікації – id.gov.ua (MobileID та BankID).

Серед іншого Ірина Клинова  розповіла як користуватись мобільним застосунком «Моя податкова», який можна завантажити в App Store або Google Play і в якому сервіси об’єднані в чотири розділи: «Реєстри», «Мої дані», «Послуги», «Повідомлення».

Податківець детально пояснила як отримати інформацію про доходи для подальшого заповнення декларації про майновий стан і доходи, користуючись електронними сервісами податкової служби, та надала роз’яснення як провести звірку щодо нарахованих майнових податків.