Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

За користування і оренду земель громади Рівненщини отримали понад 680 мільйонів гривень

опубліковано 12 січня 2024 о 11:27

У 2023 році до бюджетів територіальних громад Рівненської області надійшло 680,4 млн грн плати за землю. Як зазначив в. о. начальника Головного управління ДПС у Рівненській області Андрій Троцко, цей показник збільшився на 152,9 млн грн порівняно з надходженнями 2022 року.

Найбільшу суму земельного податку і орендної плати сплатили суб'єкти господарювання-юридичні особи. За рік вони перерахували до бюджетів громад 553,5  млн грн, а це – плюс  104,6 млн грн до 2022 року.

Фізичні особи поповнили скарбниці місцевих громад, сплативши 126,9 млн грн цього платежу. Сплачена сума на 48,9 млн грн перевищує показники 2022 року.

Звертаємо увагу,  що надходження від земельної плати у повній сумі спрямовуються до місцевих бюджетів, тож є одним з важливих бюджетоформуючих платежів громад.

Нагадуємо, що фізичні особи (громадяни) – платники плати за землю мають право письмово або в електронній формі засобами електронного зв’язку звернутися до контролюючого органу за своїм місцем реєстрації у контролюючих органах або за місцем знаходження земельних ділянок, у тому числі право на яку фізична особа має як власник земельної частки (паю), для проведення звірки даних.

Крім того, фізичні особи, з використанням кваліфікованого електронного підпису, мають можливість переглянути сформовані податкові повідомлення-рішення щодо сум нарахованих їм податкових зобов’язань з плати за землю, в меню «ЕК для громадян» приватної частини Електронного кабінету, вхід до якого здійснюється за адресою: http://cabinet.tax.gov.ua, а також через вебпортал ДПС.