Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Електронні сервіси ДПС – зручна взаємодія платників з податковою службою

опубліковано 17 січня 2024 о 14:01

Головне управління ДПС у Рівненській області нагадує платникам податків про ефективність електронних сервісів ДПС, які запроваджено з метою забезпечення комфорту та зручності громадян  та суб’єктів господарювання у спілкуванні з податковою службою. 

Використання електронних сервісів надає багато переваг, зокрема це економія часу та витрат, відсутність черг, доступність, оперативність, актуальність, дистанційність. Тобто, не виходячи з дому чи перебуваючи в будь-якому іншому місці, платник податків має змогу вирішити переважну більшість питань з ДПС в режимі онлайн.

На сьогодн найпопулярнішим електронним сервісом є Електронний кабінет (E-кабінет), сервіси якого доступні з персональних комп’ютерів та смарт-пристроїв, підключених до мережі Інтернет. Зазначений сервіс задовольняє більшість потреб платників, адже має широкий функціонал. Вхід до сервісу здійснюється за посиланням https://cabinet.tax.gov.ua, або безпосередньо через вебпортал ДПС (https://tax.gov.ua).

Повну інструкцію щодо його функціоналу, можливостей режимів та сервісів, відповіді на популярні запитання тощо розміщено за посиланням https://cabinet.tax.gov.ua/help/

Доступно та просто про сервіси Е-кабінету, Е-кабінету для громадян та InfoTAX для платників податків - у інформації підрозділу «Е-кабінет» розділу «Онлайн-навчання» вебпорталу ДПС (https://tax.gov.ua/baneryi/onlayn-navchannya/e-kabinet/). 

Переглянути інструктивні матеріали щодо функціоналу Електронного кабінету можливо за посиланням https://tax.gov.ua/baneryi/onlayn-navchannya/e-kabinet/funktsional-e-kabinetu/instruktivni-materiali/

Використання електронних сервісів ДПС має безліч переваг, а в умовах воєнного стану головною перевагою є безпека кожного платника. Тож, приєднуйтесь до користувачів таких сервісів та оцініть переваги дистанційної взаємодії з податковою службою!