Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Вебінар щодо декларування доходів громадян провели податківці Рівненщини

опубліковано 02 лютого 2024 о 09:29

В Головному управлінні ДПС у Рівненській області провели черговий вебінар  для платників податків з питань декларування доходів громадян, отриманих у 2023році.

В ході заходу начальник відділу інформаційної  взаємодії Тетяна Вакольчук нагадала громадянам про те,  хто зобов’язаний подати  декларацію про майновий стан і доходи, хто має право скористатись податковою знижкою та яким чином можна подати декларацію до податкової служби. 

Начальник управління податкових сервісів ГУ ДПС у Рівненській області Ірина Клинова  зауважила, що для зручності платників та спрощення процедури декларування доходів громадянами, на офіційному вебпорталі ДПС в Електронному кабінеті у розділі «ЕК для громадян» працює електронний сервіс «Декларація про майновий стан і доходи». За допомогою цього сервісу можна заповнити декларацію та надіслати її до контролюючого органу в електронному вигляді з копіями первинних документів, зокрема, для використання права на податкову знижку.

Вона також звернула увагу, що отримати відомості про доходи, які необхідні для заповнення декларації, стало ще простіше. Для цього потрібно завантажити на смартфон  мобільний застосунок «Моя податкова», ідентифікуватись онлайн з використанням КЕП або хмарного підпису. У розділі «Послуги» обрати «Отримати відомості про суми виплачених доходів», вказавши необхідний період, та отримати результат за 5 хвилин.

Ірина Клинова продемонструвала на прикладах як подається декларація через Електронний кабінет та запропонувала слухачам використовувати електронні сервіси ДПС для спрощення взаємодії з податковою службою.