Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Про особливості декларування доходів розповіли під час брифінгу в Рівненській ОДА

опубліковано 25 січня 2024 о 16:35

Про особливості  щорічної кампанії декларування доходів громадян у 2024 році під час брифінгу у Рівненській ОДА розповіли начальниця управління оподаткування фізосіб ГУ ДПС у Рівненській області Людмила Кончук та начальниця управління податкових сервісів Ірина Клинова.

Людмила Кончук звернула увагу, що відмінність цьогорічної кампанії від кампанії 2023 року полягає, в першу чергу у тому, що запроваджено нову форму податкової декларації про майновий стан і доходи. Нова форма декларації передбачає виокремлення податкових зобов’язань по податку на доходи фізичних осіб при визначенні мінімального податкового зобов’язання фізичними особами – підприємцями (крім осіб, що обрали спрощену систему оподаткування) – власниками, орендарями, користувачами на інших умовах (у тому числі на умовах емфітевзису) земельних ділянок, віднесених до сільськогосподарських угідь.

Вона зазначила, що в минулому році було подано більше 4 тисяч декларацій. Загалом до бюджету надійшло майже 18 млн податку на доходи фізичних осіб.

Начальник управління податкових сервісів ГУ ДПС у Рівненській області Ірина Клинова  зауважила, що для зручності платників та спрощення процедури декларування доходів громадянами, на офіційному вебпорталі ДПС в Електронному кабінеті у розділі «ЕК для громадян» працює електронний сервіс «Декларація про майновий стан і доходи». За допомогою цього сервісу можна заповнити Декларацію та надіслати її до контролюючого органу в електронному вигляді з копіями первинних документів, зокрема, для використання права на податкову знижку.

Вона також звернула увагу, що отримати відомості про доходи, які необхідні для заповнення декларації, стало ще простіше. Для цього потрібно завантажити на смартфон  мобільний застосунок «Моя податкова», ідентифікуватись онлайн з використанням КЕП або хмарного підпису та у меню «ЕК для громадян» приватної частини Електронного кабінету.