Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Програмний РРО - просте виконання вимог про фіскалізацію

опубліковано 06 лютого 2024 о 10:25

ГУ ДПС у Рівненській області нагадує, що ДПС України пропонує бізнесу безоплатне програмне рішення (ПРРО), що призначене для реєстрації розрахункових операцій та пристосоване для операційних систем Android, iOS, Windows, Web.

Це програмне рішення розміщено у відкритому доступі на відповідних цифрових платформах. Завантажити його можна за посиланням: https://tax.gov.ua/baneryi/programni-rro/. Версії програмного забезпечення ПРРО від ДПС оновлюються.

ПРРО від ДПС — це: повністю безкоштовне програмне рішення для 4 платформ; просте виконання вимог про фіскалізацію; легке проведення розрахункових операцій; спрощене формування та направлення до ДПС X- та Z-звітів.

При цьому законодавством не обмежується вибір суб’єкта господарювання щодо застосування ним у своїй господарській діяльності безоплатного, комерційного чи власного ПРРО, або РРО.

Перехід від застосування РРО до застосування ПРРО або навпаки здійснюється через процедуру скасування реєстрації та реєстрацію відповідного РРО чи ПРРО.

Форми для реєстрації ПРРО та інструкції щодо їх заповнення - за посиланням: https://tax.gov.ua/baneryi/programni-rro/formi-prro.

Тож дотримуйтесь встановленого законодавством обов’язку проведення розрахунків з покупцями товарів із застосуванням РРО/ПРРО та видачею відповідних розрахункових документів.

Пам’ятайте, що добровільне виконання вимог законодавства у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг, зокрема Закону України «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг», вбереже суб’єктів господарювання від додаткових витрат у вигляді штрафних (фінансових) санкцій.