Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

На запитання платників відповідали у податковій службі області

опубліковано 13 лютого 2024 о 09:02

В Головному управлінні ДПС у Рівненській області відбулася «гаряча лінія» з питань реєстрації та використання безкоштовного програмного рішення від ДПС ПРРО та мобільного застосунку «Моя податкова».

На питання додзвонювачів відповідала завідувач сектору організації роботи ЦОП, надання адміністративних послуг та податкових сервісів Галина Крат.

Найбільше запитань від платників стосувались реєстрації РРО.  Посадовець роз’яснила, що реєстрація РРО здійснюється в контролюючому органі за основним місцем обліку суб’єкта господарювання як платника податків.

Для реєстрації РРО суб’єкт господарювання або представник суб’єкта господарювання подає до контролюючого органу заяву про реєстрацію реєстраторів розрахункових операцій за ф. № 1-РРО за ідентифікатором форми J/F1311405 в розділі «Введення звітності» приватної частини Електронного кабінету.

У разі відсутності підстав для відмови в реєстрації РРО посадова особа контролюючого органу не пізніше двох робочих днів з дня надходження реєстраційної заяви за ф. № 1-РРО приймає рішення про можливість реєстрації РРО, формує та резервує фіскальний номер РРО в інформаційній системі ДПС та надсилає до центру сервісного обслуговування інформацію у вигляді довідки про резервування фіскального номера реєстратора розрахункових операцій за ф. № 2-РРО засобами телекомунікацій в електронній формі.

Також платники запитували  про новий сервіс від ДПС України «Моя податкова». Галина Крат зазначила, що користувачі мобільного застосунку «Моя податкова» мають можливість просто та швидко:

- подати Облікову картку фізичної особи – платника податків. Форма № 1ДР (Розділ «Послуги»);

- подати Заяву про внесення змін до ДРФО. Форма № 5ДР (Розділ «Послуги»);

- подати Заяву про включення до Реєстру волонтерів (Розділ «Послуги»);

- сплатити грошові зобов’язання з використанням однієї з платіжних систем (вкладка «Переглянути інформацію про стан розрахунків» Розділу «Послуги», вкладка «Мої ППР» розділу «Мої дані»);

- отримати інформацію з Реєстру неприбуткових установ та організацій (Розділ «Реєстри»).

Функціонал мобільного застосунку доповнюватиметься новими можливостями відповідно до потреб платників податків.

 

В ході спілкування платники податків отримали фахові відповіді на всі запитання.