Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Виховання підростаючого покоління – справа не тільки освітян, а й податківців

опубліковано 16 лютого 2024 о 11:05

Виховання податкової культури серед молоді завжди  в пріоритетах роботи податкової служби. Фахівці ГУ ДПС у Рівненській області тісно співпрацюють з навчальними закладами регіону. Нерідко освітяни і податківці зустрічаються за “круглим столом”, де обговорюють спільні для них проблеми та завдання. До такої співпраці долучився Державний податковий університет. Спільними зусиллями було проведено тиждень фінансової грамотності для шкільної молоді Рівненщини.

Для підведення результатів проведеної роботи відбулась зустріч фахівців податкової служби з освітянами Рівненщини та представниками Державного податкового університету.

В ході проведеної зустрічі було підписано трьохсторонню угоду про співпрацю предметом якої є виховання підростаючого покоління у дусі поваги до законів України, в тому числі податкового законодавства.

«Сьогоднішні школярі – це майбутні потенційні платники податків, адже саме їх сумлінність у подальшому забезпечить економічне зростання держави. Також податкова служба потребує молодих, енергійних, високопрофесійних спеціалістів, які здатні продукувати з накопичених знань нові ідеї та втілювати їх у життя. Тому ми завжди готові підтримати та долучитися до навчальних планів щодо вивчення  школярами основ податкової системи України та економічних знань майбутніми платниками податків, а можливо також майбутніми податківцями», - наголосив в.о. начальника ГУ ДПС у Рівненській області Андрій Троцко.

Насамкінець учасники обговорили ефективність співпраці та намітили шляхи їх реалізації.  Зокрема, було зазначено, що формами співпраці можуть бути екскурсії та Дні відкритих дверей, вікторини, ділові ігри, факультативи тощо.