Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

На Рівненщині сума заборгованості зі сплати єдиного внеску скоротилась на 2,7 млн гривень

опубліковано 28 лютого 2024 о 10:18

В ГУ ДПС у Рівненській області інформують, що сума заборгованості платників Рівненщини зі сплати єдиного внеску станом на 01.02.2024 cкладає 134,2 млн грн, у т. ч. 62,3 млн грн мають заборгованість  юридичні особи та 71,9 млн грн - фізичні особи.

З метою забезпечення належного контролю за станом погашення заборгованості зі сплати ЄСВ податківці постійно вживають до боржників усі передбачені законом заходи впливу та стягнення. Зокрема, у січні скеровано до органів державної виконавчої служби 248 вимог про сплату недоїмки з єдиного внеску на загальну суму 3,3 млн гривень. Також фахівцями податкової служби проведено відповідні роз’яснювальні заходи з платниками податків. В результаті проведеної роботи порівняно з початком року сума такої заборгованості скоротилась на 2,7 млн гривень.

Податківці радять платникам податків не допускати виникнення заборгованості та своєчасно сплачувати єдиний внесок, та нагадують, що  у сплаті ЄСВ повинні бути зацікавлені, насамперед, наймані працівники та вимагати її від роботодавців. Адже однією з умов зарахування періодів роботи до страхового стажу для обчислення розміру пенсії за віком та інших соціальних виплат, є сплата страхових внесків.

Тому, роботодавець, який не сплачує єдиний внесок, створює найманому працівникові проблеми з нарахуванням пенсії у майбутньому.

Нагадаємо. що строк давності щодо нарахування, застосування та стягнення сум недоїмки, штрафів та нарахованої пені з єдиного внеску не застосовується, тож заборговані суми в будь-якому випадку доведеться погасити, а ще сплатити штрафні санкції та пеню.