Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Проведено нараду із керівниками районів і громад

опубліковано 08 березня 2024 о 11:49

На Рівненщині, під час розширеної наради із керівниками районів і громад, що відбулась у Рівненській ОВА під головуванням  начальника ОВА  Олександра Коваля, обговорили питання наповнення місцевих бюджетів. До засідання долучилися представники територіальних органів міністерств та керівники структурних підрозділів.

Передусім, йшлося про пошук вільних ресурсів для наповнення бюджетів. В.о. начальника ГУ ДПС у Рівненській області Андрій Троцко звернув увагу на негативний вплив податкової заборгованості на фінансову стабільність громад. Так, сума податкового боргу до місцевих бюджетів на початок лютого становила 302,2 млн гривень. Бюджетам громад боргують більше 20 тисяч суб’єкт господарювання та 65 тисяч громадян. При цьому чимала кількість платників мають незначні суми податкової заборгованості, як правило, це заборгованість за майновими податками.

Керівник податкової служби області зауважив, що платити податки повинен кожен житель громади, а не лише підприємці, та наголосив, що в умовах воєнного стану надзвичайно важливо забезпечити оперативне, належне та безперервне виконання бюджетів усіх рівнів. Адже посилення економічної стійкості держави безпосередньо впливає на її здатність ефективно протистояти агресору.

Під час наради також йшлося про ефективність використання коштів та безпекову складову. «Війна триває і важливо будувати витрати так, аби вони наближали перемогу. Розраховую, що мене почули всі керівники громад», - звернувся до присутніх Олександр Коваль.

З урахуванням винесених на розгляд питань учасники засідання визначили основні пріоритети на поточний рік.