Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Порушення застосування РРО встановили податківці Рівненщини

опубліковано 12 березня 2024 о 10:23

Головне управління ДПС у Рівненській області в умовах дії воєнного стану забезпечує контроль за діяльністю суб’єктів господарювання сфери торгівлі, громадського харчування та послуг шляхом проведення фактичних перевірок.

Першочергово при організації та проведенні таких перевірок відпрацьовується інформація за скаргами громадян, зверненнями народних депутатів України, органів державної влади тощо.

Водночас проводиться постійний аналіз діяльності платників податків для виявлення фактів ймовірних порушень вимог законодавства, контроль за яким здійснюють податкові органи.

При здійсненні аналізу щодо ризиків у діяльності фізичних осіб-підприємців та юридичних осіб, які перебувають на податковому обліку, встановлено, що у деяких суб’єктів господарювання, котрі перебувають на спрощеній системі оподаткування, зареєстровані реєстратори розрахункових операцій (програмні  реєстратори розрахункових операцій), проте виторги по РРО/ПРРО відсутні, що може свідчити про непроведення розрахункових операцій через РРО/ПРРО під час реалізації товарів.

Відтак, працівниками Головного управління ДПС у Рівненській області було проведено фактичну перевірку господарського об’єкта, де здійснює господарську діяльність фізична особа - підприємець, котрий перебуває на спрощеній системі оподаткування. За результатами перевірки було встановлено численні факти не проведення розрахункових операцій через ПРРО, чим порушено п.п.1,2 ст. 3 Закону України від 06.07.1995р. «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг» зі змінами.

За наслідками перевірки передбачені штрафні (фінансові) санкції на загальну суму 260,2 тис гривень.

Головне управління ДПС у Рівненській області вкотре наголошує на  неухильне дотримання законодавства при проведенні розрахунків у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг суб’єктами господарювання, які перебувають на спрощеній, а також на загальній системі оподаткування.