Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Податківці – учасники відеоконференції із циклу «Реформи в державі: роз’яснення фахівця»

опубліковано 18 березня 2024 о 14:45

Нещодавно питання декларування доходів громадян та спрощення процесу звітування завдяки використанню електронних сервісів податкової служби розглядались під час відеоконференції із циклу «Реформи в державі: роз’яснення фахівця», що відбулась в Рівненській обласній універсальній науковій бібліотеці. 

Спікери заходу - начальник управління податкових сервісів ГУ ДПС у Рівненській області Ірина Клинова та заступник начальника відділу інформаційної взаємодії Ірина Матвійчук поінформували учасників заходу про про те,  хто зобов’язаний подати  декларацію про майновий стан і доходи, хто має право скористатись податковою знижкою та яким чином можна подати декларацію до податкової служби. 

Фахівці звернули увагу, що для зручності платників та спрощення процедури декларування доходів громадянами, на вебпорталі ДПС в Електронному кабінеті у розділі «ЕК для громадян» працює електронний сервіс «Декларація про майновий стан і доходи». За допомогою цього сервісу можна заповнити декларацію та надіслати її до контролюючого органу в електронному вигляді з копіями первинних документів, зокрема, для використання права на податкову знижку.

Також учасники заходу дізнались як отримати відомості про доходи, які необхідні для заповнення декларації, використовуючи мобільний застосунок «Моя податкова», та які ще послуги можна отримати у цьому застосунку. Зокрема, як подати Облікову картку фізичної особи – платника податків, Заяву про внесення змін до ДРФО, Заяву про включення до Реєстру волонтерів, сплатити грошові зобов’язання з використанням однієї з платіжних систем, отримати інформацію з реєстрів ДПС тощо.

Податківці продемонстрували на прикладах як подається декларація через Електронний кабінет та запропонувала слухачам використовувати електронні сервіси ДПС для спрощення взаємодії з податковою службою.