Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Про зміни в оподаткуванні говорили під час онлайн зустрічі

опубліковано 21 березня 2024 о 11:48

Сьогодні фахівці  ГУ ДПС у Рівненській області спільно з професоркою кафедри обліку і аудиту НУВГП, членом Громадської ради при податковій службі області  Світланою Левицькою та представником Територіального відділення АППУ Валентиною Михалишиною ознайомили фахівців фінансово-економічних служб, комунальних підприємств, закладів та установ, представників бюджетної сфери, сільських, селищних та міських рад з нововведеннями та актуальними питаннями податкового законодавства.

Зустріч, що відбувалась в онлайн-форматі, відкрив голова постійної комісії Рівненської обласної ради з економічних питань та комунальної власності Андрій Пехотін, відзначивши,  що проведення таких заходів – це можливість для фінансистів та економістів своїми знаннями підтримувати сьогодні той тил, який наблизить нас до перемоги.

Під час спілкування провідні фахівці податкової служби ознайомили учасників заходу з актуальними питаннями щодо податку на прибуток. Зокрема, роз’яснили які періоди беруться до уваги при ідентифікації квартальної звітності; застосування податкових різниць; як здійснюється виправлення помилок; як подати уточнену декларацію; чи застосовується штраф та пеня при самостійному виправленні помилок в декларації з податку на прибуток; який порядок заповнення декларації з податку на прибуток платниками після переходу з єдиного податку з особливостями оподаткування 2 % доходу; особливості заповнення податкової декларації платника єдиного податку 3 та 4 групи тощо.

Окремо на розгляд було винесено питання щодо реєстрації платником ПДВ, майнових податків та рентних платежів, сплати єдиного внеску та оподаткування доходів найманих працівників.

Також учасників зустрічі проінформували про переваги використання електронних сервісів ДПС та нагадали про офіційні сторінки податкової служби у соціальній мережі Facebook, Telegram та Youtube-каналі, де можна переглянути актуальні роз’яснення податкових новацій, а також інфографіки та коментарі керівництва та фахівців служби.