Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Чергова вебконференція для платників податків

опубліковано 04 квітня 2024 о 11:33

Головне управління ДПС у Рівненській області спільно з Рівненською обласною універсальною науковою бібліотекою продовжують проводити вебконференції, де платників податків інформують про зміни податкового законодавства та необхідність своєчасної сплати податків.

На  черговій вебконференції фахівці податкової служби поінформували  учасників про порядок нарахування та сплати майнових податків громадянами та використання електронних сервісів ДПС. 

Зокрема, вони нагадали про пільги зі сплати майнових податків, об’єкти оподаткування та терміни сплати. Також  звернули увагу на негативні наслідки податкової заборгованості  як для громадян, так і територіальних громад, де вони проживають, та наголосили на необхідності внесення платниками змін до своїх облікових даних щодо зміни місця реєстрації, а саме подання повідомлення за формою 5-ДР. Адже повідомлення – рішення щодо суми та термінів сплати податків контролюючий орган направляє платнику за його податковою адресою.

Крім того податківці розповіли, що платники податків мають можливість самостійно провести звірку щодо розрахунків з бюджетом через Електронний кабінет або скориставшись безкоштовним мобільним застосунком «Моя податкова».  Також можна звернутись до Центрів обслуговування платників, де на постійній основі надають адміністративні послуги, тобто всю необхідну інформацію щодо нарахованих податкових зобов’язань можна отримати безпосередньо у інспектора.