Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Отримуйте необхідну інформацію не відвідуючи контролюючий орган

опубліковано 10 квітня 2024 о 10:37

У Головному управлінні ДПС у Рівненській області нагадують, що платники податків мають можливість, не відвідуючи контролюючий орган, отримати необхідну інформацію, у тому числі довідки, консультації, а також вчасно подавати податкову звітність. 

Для цього на вебпорталі ДПС за адресою https://tax.gov.ua/ забезпечено доступ до низки безкоштовних електронних сервісів.

На сьогодні найпопулярнішим електронним сервісом Державної податкової служби України є Електронний кабінет, функціонал якого постійно доповнюється новими можливостями відповідно до потреб платників податків та змін законодавства.

Cервіси Е-кабінету доступні з персональних комп’ютерів та смарт-пристроїв, підключених до мережі Інтернет.

Повну інструкцію щодо його функціоналу, можливостей режимів та сервісів, відповіді на популярні запитання тощо розміщено за посиланням https://cabinet.tax.gov.ua/help/.

Доступно та просто про сервіси Е-кабінету, Е-кабінету для громадян та InfoTAX для платників податків - у інформації підрозділу «Е-кабінет» розділу «Онлайн-навчання» вебпорталу ДПС (https://tax.gov.ua/baneryi/onlayn-navchannya/e-kabinet/).

Також на порталі розміщено карту Електронного кабінету, яка дозволяє швидко зорієнтуватися у пошуку необхідної інформації. Переглянути інструктивні матеріали щодо функціоналу Електронного кабінету можна за посиланням https://tax.gov.ua/baneryi/onlayn-navchannya/e-kabinet/funktsional-e-kabinetu/instruktivni-materiali/.

Також зручним у використанні є безкоштовний мобільний застосунок «Моя податкова»,  який надає платникам можливість здійснити:  пошук фіскального чека;  пошук марки акцизного податку; переглянути дані реєстру платників ПДВ; переглянути дані реєстру страхувальників та дані реєстру платників єдиного податку.

Також цей застосунок дозволяє: направити запит на отримання відомостей про суми виплачених доходів; подати Податкову декларацію про майновий стан і доходи (податкова знижка); переглянути інформацію про стан розрахунків з бюджетом; сплатити податки тощо.

Переглянути інструктивні матеріали щодо функціоналу мобільного застосунку можна за посиланням https://tax.gov.ua/mobilniy-zastosunok-moya-podatkova/.