Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

На Рівненщині суб’єкти господарювання використовують у своїй діяльності майже 20 тисяч реєстраторів розрахункових операцій

опубліковано 17 квітня 2024 о 09:47

На Рівненщині суб’єкти господарювання використовують у своїй діяльності 19997 реєстраторів розрахункових операцій. Зокрема, 13391 – програмних РРО (далі – ПРРО) та 6606 – класичних апаратних РРО.

Лише у поточному році платники податків зареєстрували 2188 одиниць касової техніки. При цьому перевага також надавалась використанню ПРРО – їх зареєстровано 1661 (в три рази більше, ніж класичних РРО).

Саме ПРРО, або як ще їх називають «касові апарати "в смартфоні"» приваблюють підприємців своєю зручність і вигодою у використанні, адже програмне забезпечення від ДПС є абсолютно безкоштовним та простим у застосуванні. ПРРО можна встановити на мобільний телефон, комп'ютер або планшет (для платформ iOS, Windows, Android, WEB).

Нагадаємо, що суб’єкти господарювання, зокрема платникам єдиного податку (крім «єдинників» 1 групи), зобов’язані використовувати РРО/ПРРО під час здійснення розрахункових операцій. За порушення у здійсненні розрахункових операцій та використанні РРО/ПРРО  передбачена відповідальність.

Отримати консультативну та практичну допомогу у встановленні безкоштовного програмного забезпечення ПРРО від ДПС можна у Головному управлінні ДПС у Рівненській області, де для платників податків на постійній основі проводяться тренінги (м.Рівне, вул. Відінська, 12, телефон для довідок – 0362692628) та Центрах обслуговування платників (https://rv.tax.gov.ua/okremi-storinki/tsentri-obslugovuvannya-platnikiv-poda).

Звертаємо увагу, що громадяни мають можливість в будь-який час доби, 24/7 та в будь-якому місці повідомляти податкову службу через чат-бот «StopViolationBot» у месенджері Telegram про відомі факти порушень законодавства, в тому числі незастосування РРО/ПРРО та невидачу відповідних розрахункових документів.

Більше інформації про те, як користуватися ПРРО, як завантажити програмне забезпечення, як вести облік товарних запасів, які вимоги до фіскальних чеків тощо – на сайті ДПС у банері «Програмні РРО»: https://tax.gov.ua/baneryi/programni-rro/povidomlennya-rozyasnennya/.