Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Відсутність заборгованості по сплаті податків - один із критеріїв віднесення підприємств до критично важливих для економіки області

опубліковано 17 квітня 2024 о 16:20

Цього тижня податківці Рівненщини прийняли участь у черговому засіданні робочої групи з визначення підприємств, установ та організацій області критично важливими для функціонування економіки та забезпечення життєдіяльності населення в особливий період, яке відбулось в Рівненській ОВА під головуванням заступниці голови РОДА Людмили Шатковської.

В ході засідання начальник управління економічного аналізу ГУ ДПС у Рівненській області Олена Дімітрук звернула увагу, що одним із критеріїв віднесення підприємств до критично важливих для економіки області є відсутність заборгованості по сплаті податків. При цьому наголосила, що для місцевих бюджетів вкрай важливо отримувати у повній мірі майнові податки, адже їх частка у надходженнях до бюджетів громад сягає 10 відсотків. Тож посадовець проінформувала учасників засідання про стан надходжень до місцевих бюджетів та акцентувала увагу на заборгованості платників щодо земельного податку та податку на нерухоме майно, відмінне від земельного податку.

Також було акцентовано увагу на стан сплати податку на прибуток підприємствами державного сектору економіки.