Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Понад 400 мільйонів гривень податку на прибуток сплатили підприємства Рівненщини

опубліковано 23 квітня 2024 о 09:24

Упродовж січня - березня поточного року платники податків Рівненщини сплатили до зведеного бюджету України 400,9  млн грн податку на прибуток підприємств. Як повідомив в.о. начальника Головного управління ДПС у Рівненській області Андрій Троцко, ця сума на 8,9 млн грн перевищує надходження січня - березня 2023 року.

При цьому із загальної суми надходжень податку на прибуток 357,5 млн грн перераховано до державного бюджету. Відповідно, до місцевих бюджетів надійшло 43,4 млн грн цього платежу.  

Головне управління ДПС у Рівненській області нагадує, що податком на прибуток підприємств оподатковується прибуток із джерелом походження з України та за її межами, який визначається шляхом коригування (збільшення або зменшення) фінансового результату до оподаткування (прибутку або збитку), визначеного у фінансовій звітності підприємства відповідно до національних стандартів бухгалтерського обліку або міжнародних стандартів фінансової звітності, на різниці, які виникають відповідно до положень Податкового кодексу України.