Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

На Рівненщині понад 1,4 тисячі громадян скористались  своїм правом на податкову знижку

опубліковано 24 квітня 2024 о 08:46

Протягом трьох місяців 20243 року правом на податкову знижку скористалися 1420 жителів Рівненської області. Загальна сума податкової знижки, яка підлягає поверненню таким громадянам з бюджету, становить 6,9 млн гривень. За наслідками проведених перерахунків вже повернуто жителям області 4,2 млн грн податку на доходи фізичних осіб.

Нагадуємо, що  відповідно до п.п. 14.1.170 п. 14.1 ст. 14 Податкового кодексу України (далі – ПКУ) податкова знижка для фізичних осіб, які не є суб’єктами господарювання, – документально підтверджена сума (вартість) витрат платника податку – резидента у зв’язку з придбанням товарів (робіт, послуг) у резидентів – фізичних або юридичних осіб протягом звітного року, на яку дозволяється зменшення його загального річного оподатковуваного доходу, одержаного за наслідками такого звітного року у вигляді заробітної плати та/або у вигляді дивідендів, у випадках, визначених ПКУ. Сума ПДФО, що має бути повернута платнику податку, зараховується на його рахунок, відкритий у банку або небанківському надавачу платіжних послуг, протягом 60 календарних днів після надходження податкової декларації про майновий стан і доходи.

Громадяни, які мають право на податкову знижку за наслідками 2023 року, можуть скористатися таким правом до 31.12.2024 включно. 

При цьому платник податків може обрати зручний для себе спосіб подачі декларації:  особисто або уповноваженою особою; поштою з повідомленням про вручення та описом вкладення не пізніше ніж за 5 днів до закінчення граничного строку подання; засобами електронного зв’язку в електронній формі з дотриманням вимог законів України «Про електронні документи та електронний документообіг» та «Про електронні довірчі послуги».

З метою підвищення рівня добровільності декларування доходів громадян та для зручності при поданні декларації в Електронному кабінеті платника створено електронний сервіс «Податкова декларація про майновий стан і доходи», який надає можливість часткового автоматичного предзаповнення декларації.

Також з метою отримання податкової знижки подати декларацію можна скориставшись мобільним за стосунком «Моя податкова».

Більше про кампанію декларування – за посиланням https://tax.gov.ua/deklaratsiyna-kampaniya-2024.